Kippen als afvalverwerkers

Kippen als afvalverwerkers

Door kippen te houden, kan je op een eenvoudige manier jouw hoeveelheid afval beperken. Ze spelen gemakkelijk het grootste deel van het keukenafval naar binnen!

De voordelen

  • kippen verwerken keukenafval op een erg goedkope manier
  • je bespaart jaarlijks tot 50 kg keukenafval (dus ook op de kost van je vuilniszakken!)
  • je kan genieten van kakelverse eitjes

Wat mag je aan je kippen geven?

Kippen lusten veel, maar ze pikken lang niet alles. Een kip heeft sowieso ook nood aan 65 tot 150 gram granen per dag, eventueel aangevuld met legmeel of -korrels.

Dit eten kippen wel:Dit eten kippen niet:
  • schillen en bladeren van groenten en fruit
  • brood
  • kleine hoeveelheden rauwe aardappelschillen
  • gekookte aardappelen
  • frietjes
  • rijst
  • resten van soep
  • gestoofde groenten
  • spaghettisliertjes
  • onkruid
  • uienschillen
  • preibladeren
  • schillen van bananen en citrusvruchten
  • beschimmeld fruit en brood
  • groene aardappeldelen
  • beenderen
  • kiwischillen
  • sauzen
  • vlees en vis
  • te pikante/vette/zoute etensresten
  • snoeihout en haagscheersel
  • grote hoeveelheden grasmaaisel