Onze Mooimakers #VANRSL staan niet in de kou!

29/01/2021 - 09:11

Om alle actieve Mooimakers te bedanken voor hun blijvende inzet om van Roeselare een propere stad te maken, schenkt stad Roeselare hen een mooie duurzame winterjas.

Jas Mooimakers

In Roeselare zijn er op vandaag maar liefst 120 Mooimakers actief. Mooimakers zijn vrijwilligers die volgens eigen kunnen en willen een deel van hun straat, een parkje, een plein,.. gaan opruimen. Daarbij ruimen ze zwerfvuil op zoals achtergelaten blikjes, papier, sigarettenpeuken, … Wat ze tegenkomen, nemen ze mee! De meeste Mooimakers ruimen ‘hun’ plekje op regelmatige basis op, net zoals ze hun eigen woning of tuin regelmatig onderhouden en er nadien fier en trots op zijn dat alles er netjes bijligt!

Buiten werken in de winter, soms in weer en wind, daar moet iets tegenover staan. Omdat onze Mooimakers op openbaar domein opruimen, gelden dezelfde veiligheidsvoorschriften als voor de stadsmedewerkers die op openbaar domein werken. Daarom bestaan de jassen uit de officieel voorgeschreven reflecterende kleuren. Je herkent ze aan het opschrift “Mooimaker #VANRSL”!